Profiel zorgboerderij

Profiel:

Zorgboerderij Buytengewoon biedt een kleinschalige dagbesteding. Op dit moment bieden wij onderdak aan mensen die een (licht) verstandelijke beperking hebben met indicatie voor dagbesteding. Onze profesionaliteit wordt gewaarborgt in het keurmerk van Landbouw en Zorg. Verderop de website meer informatie hierover.

Op maandag staan er 2 begeleiders die een groep van maximaal 12 deelnemers begeleiden. De andere dagen is er 1 begeleider en is de groepsgrootte circa 8 deelnemers. De begeleiding word ondersteund door vrijwilligers en stagiares. De individuele vaardigheden van de deelnemer om zich verder te ontplooien of zijn/haar vaardigheden te behouden staan bij ons hoog in het vaandel. Dit gaat het best samen met de goede sfeer en de saamhorigheid die wij dagelijks proberen te creëren.

We werken op onze unieke zorgboerderij met dieren zoals; paarden, geiten, katten, kippen, konijnen, cavia's, vogeltjes in onze voilere en 3 schattige ezeltjes. Ook kunnen deelnemers werken in onze moestuin en in de kantine. Daarnaast hebben we nog  terreinonderhoud, zodat onze zorgboerderij mooi onderhouden wordt. Ook bieden wij creatieve activiteiten aan in onze werkruimte. (Verdere uitleg zie dagbesteding)

De zorgboerderij beschikt over een eigen personenbus die wordt ingezet voor het vervoeren van onze deelnemers. Dit is een service die wij willen bieden naar de deelnemer en zijn of haar netwerk. Zo zien zij altijd hetzelfde gezicht, is de route zo kort mogelijk en zijn de lijnen van contacten van en naar het netwerk kort. 

Zorgboerderij Buytengewoon is gevestigd op het mooie eiland Tholen in het buitengebied van  Tholen-stad.

Dus nog even kort onze sterke punten;

Kleinschalig

Eigen vervoer

Vaste begeleiding, team van 3 begeleiders!

Diversiteit aan activiteiten

Veel individuele aandacht

Wij hebben het geluk dat onze deelnemers zich erg thuis voelen bij ons maar ook bij ons is verloop en neem dus gerust contact op of er misschien een plekje vrij is op onze dagbesteding.

Even voorstellen

Mariska en Marjolein werkten al jaren samen bij hun voormalige werkgever. Zij waren niet alleen collega's maar zijn zeker ook door de jaren heen goede vriendinnen geworden. Na veel praten en wikken en wegen zijn zij samen hun eigen zorgboerderij gestart! Mariska is een ontzettend hartelijk en lief mens en haar kracht ligt in het onderzoeken en ontplooien van de mogelijkheden van de deelnemers. Marjolein is erg vriendelijk, rustig en gestructureerd. De deelnemers weten precies wat ze aan haar hebben, hier ligt dan ook direct haar grootste kracht. Mariska en Marjolein werken beide 3 dagen op de zorgboerderij. 1 dag werken zij samen en 2 dagen alleen.

Vanaf 1 november 2023 werkt Louise Nederlof bij ons als vaste kracht. Je vind haar minimaal 1 dag per week bij ons.  We zijn erg blij met ons kleine en Buytengewone team!   

We zijn ook erg dankbaar dat we al een grote groep vrijwilligers hebben. Zij rijden de bus en halen onze deelnemers op, doen allerhande karweitjes op de zorgboerderij en helpen ons op open dagen en markten. Een geweldige aanvulling op ons werk, zo krijgen onze deelnemers nog meer individuele aandacht! 

Deel deze pagina